2010. október 27., szerda

Bugaci aprópecsenye

Szerettem volna valamilyen szaftos ételt készíteni hétvégén. Rátaláltam erre a neten. Nagyon finom és kicsit különleges pörkölt!

Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg gomba
20 dkg zöldborsó /konzerv/
20 dkg csirkemáj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
só, bors, bors, ételízesítő
1 evőkanál pirospaprika

Elkészítés:
A füstölt szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük.
Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és pár percig pároljuk.
Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá, belenyomjuk a fokhagymát.
Addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve majdnem készre főzzük.Hozzáadjuk a gombát és készre pároljuk. Én olyan zöldborsót használtam, ami már puha volt így csak a legvégén adtam hzzá a csirkemájjal együtt!
Rizs körettel vagy hasábkrumplival, vagy krokettal tálaljuk.

2010. október 25., hétfő

5 perces süti

Egy fantasztikusan jó weboldalon, a NoSalty-n találtam rá erre a receptre. Nem akartam elhinni, hogy ilyen rövid idő alatt készen van. Mindenesetre a kislányom nagyon megörült a gyors édességnek és el is fogyott pillanatok alatt!



Hozzávalók:
  • 4 ek liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 5 ek porcukor
  • 2 ek kakaó
  • 1 tojás
  • 3 ek tej
  • 3 ek olaj
A hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében a fenti sorrendben összekeverem. Mikróban teljes fokozaton (nekem ez 1000W) 3 perc alatt megsütöm.
Volt otthon vanília izű öntetem, azt csináltam hozzá, nagyon fincsi lett vele. A második elkészítésnél már mazsolát is tettem bele és még azt hiszem tovább fogom fejleszteni egyéb kiegészítőkkel (pl. aszalt narancsdarabok, stb)
Pillanatok alatt megszárad, úgyhogy célszerű azonnal fogyasztani!

Téli csirke, avagy pipi bundában.. o))

Barátnőm, Bárány Ildikó egy újabb remek és nagyon fincsi recepttel lepett meg. Bár kértem, hogy fotózza le, sajnos elfelejtette, így hát kipróbáltam és én lefényképeztem! Nagyon finom lett és igazán különleges étel!

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
1 csomag levelestészta (hűtős)
20 dkg csiperke gomba
15 dkg bacon
1 tojás
só, bors, ételízesítő
pici olaj


A csirkemellet kettévágom, megsózom, borsozom és egy serpenyőben pici olajon aranybarnára sütöm.. (Azért, mert csak kevés ideig lesz a sütőben)
A gombát olajon megpírítom, majd felöntöm vízzel, sózom, borsozom, megszórom ételízesítővel és megpárolom. pirítjom a gombát, pici sót teszek rá.
Kinyújtom a vajastésztát (én mindig a hűtőset használom, nekem ez vált be, nem a fagyasztott).A megsült csirkemellre ráteszem a gombát, a tetejére a másik csirkemellet, majd körbetekerem baconnel. Az egészet ráteszem a vajastésztára, betakarom a tésztával. A tetejét tojással megkenem, és addig sütöm, amíg a levelestészta megsül. 180-200 fokon kb 15 percig.