2010. december 20., hétfő

Elkészült az idei mézeskalács!

Karácsony előtt pár nappal szoktam mézeskalácsot készíteni. A recepteket sosem jegyzem meg, mindig a netről keresek egyet. Hétvégén barátnőm Dia kérte a tavalyi mézeskalács receptet, mert az nagyon ízlett nekik. Bajban voltam, mert fogalmam sem volt honnan vettem a receptet. Tegnap találtam egy egyszerű receptet,  gondoltam, ezt most felrakom a blogra, hogy legközelebb meglegyen! :o)) (Közben rájöttem, hogy kicsit félreolvastam a receptet és nem egészen úgy csináltam, ahogy le van írva, ehhez képest szerintem tök jó lett, úgyhogy ezt a variációt írom most le.

Hozzávalók:

1 dl méz, 1,5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék, 1/2 evőkanál szódabikarbóna, 5 dkg felolvasztott vaj,  45 dkg liszt, 12 dkg cukor

A tészta elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük. Tehetünk hozzá rumaromát is!Majd 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt előmelegített tepsiben 180 fokon 8-10 percig sütjük. Ha kihúlt tojásfehérjét felverjük cukorral (nem kell hogy kemény hab legyen!) Én raktam bele ételszínezőt is, ettől még szebbek lettek a mézeskalácsok.