2009. november 25., szerda

Borzas túrós


Ismét egy túrós recept, de aki szereti azt hiszem annak sosem elég belőle! :o))

Tészta:
40 dkg lisztben elmorzsolunk 25 dkg margarint. Hozzáadunk 15 dkg porcukrot, fél csomag sütőport, egy vaníliás cukrot, pici sót és 3 evőkanál kakaót és 1 tojássárgáját. Folpackba csomagoljuk be és hűtőbe rakjuk. Ha nincs sok időnk, akkor tegyük a fagyasztóba fél vagy egy órára.
Közben megcsináljuk a tölteléket:

3 tojás sárgáját habosra keverünk 10 dkg porcukorral és fél kg túróval (lehet egy kg is) és egy csomag vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és aki szereti mazsolát is tehet bele.
4 tojás fehérjét felverünk (pici sóval) apránként hozzáadva 15 dkg porcukrot. Összekeverjük a túrós masszával.

Kivesszük a hűtőből a tésztát, kettévágjuk és az egyik felét elkezdjük lereszelni sütőpapírral kibélelt tepsiben, majd rákenjük a túrós krémet és ráreszeljük a tészta másik felét. Kb fél órát süssük 170 fokos, előmelegített sütőben.

Tejszínes-túrós barackos (Tupperes recept)


Ez egy nagyon egyszerű, gyors finomság amit nem kell sütni. Ami fontos kellék hozzá, az a Tupperware-s desszertes gyűrű, de ha nincs, akkor egy bármilyen műanyag forma jó lesz. (Bár az adag ehhez van most leírva:

4 dl habtejszín
25 dkg túró
1 dl tejföl
14 dkg cukor
reszelt citromhéj
sárgabarack vagy őszibarack konzerv
1 Oetker zselé fix
babapiskóta (kb 10 darab hosszú)


A túrót összekeverjük a porcukorral, tejföllel, zselé fix-szel és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a felvert tejszínt és a kockára vágott barackot és a formába töltjük. A az aljára babapiskótát teszünk (de ez el is hagyható) és így rakjuk rá a forma fedelét.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. A végeredmény a képen látható!

2009. november 16., hétfő

Vámpírok nyárson


Egy Vámpírok bálja jegyében zajló estén készítettem el a következő finomságot, innen az étel elnvezése... o:)))

Hozzávalók:
fél kg csirkemell filé
vöröshagyma
aszalt szilva
hurkapálca vagy rövid nyársbot (kb 15-20 cm)
A sűrű palacsintatésztához: tej, liszt, ásványvíz, pici só, tojás

Az aszalt szilvát kevés vízzel, fahéjjal, cukorral és egy babérlevéllel kb 10-15 percig főzzük. Figyeljük, hogy le ne égjen!
A csirkemellet kikloppfoljuk, csíkokat vágunk és a csíkokba megfőzött szilvát tekerünk, majd felváltva szúrjuk a nyársra vöröshagyma darabokkal.
Ha kész, sűrű palacsintatésztába forgatjuk és kisütjük.
Köretként: párolt brokkolit, bébirépát, zöld ceruzababot és karfiolt adunk mellé (ezekhez használtam egy kis ételízesítőt és vajat), valamint rizst.
A kisütött nyársokból óvatosan eltávolítjuk a hurkapálcát majd kettévágjuk. A tényérra V betű alakban rakjuk, közéje a párolt zöldséget majd a tányér szélére a rizst (lehet fagyis kanállal gömböket formálni).
Füstölt sajtmártást készítünk, amit lehet a rizsre locsolni, valamint a tányér szélére körbe.