2010. február 5., péntek

Spenótos töltött cannelloni


Ne rémítsen meg senkit a spenót a receptben! Egy fantasztikusan finom tésztás ételt ajánlok. Már többször csináltam és elhiheti mindenki, hogy nagyon-nagyon finom! A cannelloni tészta beszerzése okozhat egy kis problémát, de szerintem bevásárlóközpontokba vagy nagyon élelmiszerüzletekben (én pl. a Lidl-ben vettem) kapható.

Hozzávalók:
Cannelloni tészta
kb 15-20 dkg parajpüré (egy fagyasztott csomagnak a felét használtam)
kb 30 dkg csirkemellfilé
fokhagyma
15 dkg márványsajt
só, bors
tejföl
5-5 dkg trappista és füstölt sajt

A csirkemellet felkockáztam és kis olajon (lehet olívaolaj is) megpároltam majd fedő alatt kb 10 percig puhára főztem. Hozzáadtam a parajpürét, zúzott fokhagymát és az összetördelt márványsajtot. Összefőztem majd kivajaztam egy jénai tálat. Megtöltöttem a cannellonikat ezzel a töltelékkel és egymás mellé helyeztem őket. A tetejüket jó alaposan megkentem tejföllel (de lehet besamelt is csinálni) és trappista és füstölt sajtot reszeltem rá. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöttem.