Hozzávalók:
kb fél csomag spagetti tészta
1 kis doboz tejföl
5-6 tojás
1 fej vöröshagyma
15 dkg trappista sajt (lehet füstölt is)
1 doboz vagy üveg gomba
delikát, bors (curry)
Elkészítés:
- A spagettit kifőzzük. (akinek van Tupperes tálalómestere természetesen abban.. :))
- Megfőzzük a tojásokat.
- Oaljon üvegesre pároljuk a hagymát, majd rátesszük a gombát, felöntjük kis vízzel, borsozzuk, delikátozzuk és puhára pároljuk. (Mostanában szoktam gombás ételekbe rakni egy kis curry port, nagyon különleges ízt ad) A végén még egy kis vizet öntünk hozzá, (hogy majd szaftos legyen a tészta) és úgy forralunk még egyet, majd hozzákeverjük a tejfölt. Ezzel már csak 1 percet főzzük.
- A tojásokat megpucoljuk és felszeleteljük karikára.
- Összekeverjük a tésztát a gombás mártással és a tojáásal és hőálló tálba tesszük, tetejére sajtot reszelünk (én vastag lukú reszelőn szoktam lereszelni).
- Kb 15 percre tesszük sütőbe 180 fokon, amíg a sajt megbarnul.