Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 nagy doboz tejföl
- Kb 4 darab sárgarépa
- zöldborsó (én üvegeset használtam, ebből kb fél üveg)
- 1-2 fej vöröshagyma
- gomba (ha frisset használunk, akkor kb 30 dkg, ha üvegeset, akkor egy kis üveg)
Elkészítés:
- A sárgarépát és zöldborsót sós (én ételízesítőt is tettem) vízben puhára főzzük. (A borsót ráérünk csak a vége felé beletenni, ha üveges, mert az elég puha)
- Közben a hagymát és a gombát megpároltam. (Megszórtam kis borssal)
- Egy serpenyőben a besózott csirkemelleket pár percig megsütöttem
- Egy jénai aljára szórtam a borsót és répát, majd erre a gombás hagymát, végül a csirkemelleket. (én nem csíkoztam fel) A tetejére tejfölt öntöttem.
- Kb 40 perc - 1 óra alatt megsütöttem közepes hőfokon (hogy nehogy nagyon megégjen a teteje..
- Rizst és burgonyagombócot készítettem hozzá köretként, valamint ecetes hagymás paradicsomsalátát.
- Gyors, könnyű nyári ebéd! :)