2012. május 22., kedd

Bajor csirkemell

A neten sok helyen fellelhető ez a recept, sokféleképpen. Én a legegyszerűbbet választottam és isteni lett!

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 nagy doboz tejföl
  • Kb 4 darab sárgarépa
  • zöldborsó (én üvegeset használtam, ebből kb fél üveg)
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • gomba (ha frisset használunk, akkor kb 30 dkg, ha üvegeset, akkor egy kis üveg)

Elkészítés:
  • A sárgarépát és zöldborsót sós (én ételízesítőt is tettem) vízben puhára főzzük. (A borsót ráérünk csak a vége felé beletenni, ha üveges, mert az elég puha)
  • Közben a hagymát és a gombát megpároltam. (Megszórtam kis borssal)
  • Egy serpenyőben a besózott csirkemelleket pár percig megsütöttem
  • Egy jénai aljára szórtam a borsót és répát, majd erre a gombás hagymát, végül a csirkemelleket. (én nem csíkoztam fel) A tetejére tejfölt öntöttem.
  • Kb 40 perc - 1 óra alatt megsütöttem közepes hőfokon (hogy nehogy nagyon megégjen a teteje..
  • Rizst és burgonyagombócot készítettem hozzá köretként, valamint ecetes hagymás paradicsomsalátát.
  • Gyors, könnyű nyári ebéd! :)