Aki látta a blogomon a recepteket, az tudja, hogy imádom a sós kelt tésztákat. Ez is egy nagy kedvencem. Gyakran csinálom meg, ha pl. vendégeket várok. Legutóbb pl. forralt borral fogyasztottuk.
Hozzávalók:
1 kg liszt
2 dl olaj
1 cs élesztő
1 dl tej (élsztőhöz) + 4 dl langyos tej
1,5 ek cukor
1,5 ek só
kb 20 dkg Rama
15 dkg trappista (aki szereti, lehet füstölt sajt is)
Tetejére: 1 tojás
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral és sóval felfuttatni. A többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk és megkelesztjük (én utóbbiakat kenyérsütőgépben szoktam).
Ha megkelt a tésztát 6 cipóra osztjuk. Ezeket egyenként elnyújtjuk, majd minden egyes darabot további 8 felé, a képen látható módon.
A háromszögekre kb 1x2 cm-es rama kockákat rakunk, kifli formában feltekerjük, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Ebből az adagból két tepsi kifli lesz.