Nagyon finom és tényleg olyan az íze mint a madártejnek!
Tészta :
8 tojásfehérje
8 ek. cukor
8 ek. liszt
fél csomag sütőpor
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet, sütőpapíros (vagy zsírozott, lisztezett) tepsiben sütöm.
Krém :
8 tojássárgája
2 cs. vaníliás pudingpor
1 ek. liszt
8 dl tej
20 dkg porcukor
25 dg margarin
Teteje :
3 dl tejszínt (érdemes Hulalát) felverni egy habfixálóval és 1 cs. vaníliás cukorral (én még szoktam egy tejszínhabport 1 dl tejjel felverni és azt is hozzákeverni)
A tojássárgájából, pudingporból,lisztből,tejből sűrű krémet főzök. A margarint kihabosítom a porcukorral és összekeverem a kihűlt főzött krémmel. A krémet a tésztára simítom. Tetejére kenem a keményre vert tejszínhabot.
Madártej szelet
VálaszTörlés