2009. szeptember 21., hétfő

Tiramisu - Egyszerű és finom!


Anyutól tanultam ezt a tiramisut, szerintem nagyon egyszerű és fincsi. Az igazi tiramisuba mascarpone sajt kell, de én ezt vajkrémmel helyettesítem és így sokkal olcsóbb is és az ízén nem lehet érezni a különbséget.

Hozzávalók:
1 nagy csomag csomag vagy 4 kicsi (kb 150g-os) babapiskóta
1 natúr vajkrém (én Millit szoktam)
20 dkg porcukor
1 vaníliás puding, ehhez: 3 dl tej
1 tejszínhabpor, ehhez: 1 dl tej
3 dl lefőzött kávé
tálaláshoz: tejszínhab
rumaroma

A vajkrémet összekeverjük a porcukorral. A 3 dl tejjel elkészítjük a vaníilás pudingot (cukor nélkül!) és ha teljesen kihűlt összekeverjük a porcukros krémmel.
A habport felverjük és hozzákeverjük ezt is a krémhez.
Egy tálba (én kör alakút használok) elkezdjük berakni a piskótát úgy, hogy előtte a (kihűlt) rumos kávéba mártogatjuk. Nekem most nem volt otthon rumaromám és Baileys-t raktam a kávéba, nagyon fini lett! Csak éppenhogy kell belemártani, nehogy elázzon! Erre jön a krém fele. Majd ismét egy sor babapiskóta és a krém másik fele. Mielőtt az asztalra rakjuk megszórjuk porcukorral és lehet akár különböző feliratokat rakni rá, mint ahogy a képen is látható. Ezt a tiramisut hétvégén anyósom 70. szülinapjára készítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése