Még mindig a számban érzem drága mamám szilvalekvárjának az ízét! Tavaly a kolléganőméktől, Gabiéktól hallottam a lekvár készítésének ezt a módját. Mivel egyszerűnek tűnt kipróbáltam és majdnem olyan fincsi lett mint a mamáé. Épp ezért az idén is csináltam de már több szilvából.
Hozzávalók:
2 kg szilva
40 dkg cukor (ha valaki nagyon édesen szereti lehet több is a cukor)
2 evőkanál 10%-os ecet
A tepsibe beleöntöm az ecetet, majd erre rárakom a kimagozott szilvát és megszórom cukorral. Betesszük a sütőbe 140 fokon sütni. Minimum 5 órát kell sütni, de ha több a szilva (én pl 5 kg-t 7 óráig sütöttem) akkor érdemes tovább. Tavaly pl. este raktam be a sütőbe egy éjszakára.
A végén én botmixerrel szoktam egy kicsit összekeverni, hogy a héja se maradjon benne, de elvileg elég lenne az is ha fakanállal összekeverjük. Nem lesz belőle sok üveg, úgyhogy én süteményekbe nem is használom, csak esti nasinak vajas kenyérre kenve tejjel! Nyam, nyam! :o))
1 megjegyzés:
Már olvastam róla, biztos nagyon finom lehet így elkészítve
Megjegyzés küldése