Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta, 500 g (nem fagyasztott!)
- 15 dkg bacon
- 1 ek vaj
- 2 fej hagyma apróra vágva
- 2 dl tejszín
- 15 dkg sajt
- 1 tojás
- só, bors, ételízesítő
A sütőt melegítsük fel 180 fokra! A bacont pirítsuk meg serpenyőben, adjuk hozzá a vajat és az apróra vágott hagymát, borsot és ételízesítőt (lehet hogy én legközelebb póréval fogom kipróbálni, szerintem azzal még finomabb lehet). Mikor a hagyma aranybarna lesz öntsük hozzá a tejszínt és ha kihűlt keverjük össze a felvert tojással. A tésztát kicsit nyújtsuk ki lisztezett gyúrólapon, majd rakjuk tepsibe.Nyomkodjunk kis peremet a szélére, majd kenjük rá a mártást és szórjunk rá trappista sajtot (én vastag lukú reszelőt szoktam használni). Aki szereti rakhat rá koktélparadicsomot is. Kb 20 perc alatt elkészül!