2011. március 21., hétfő

Szalonnás-sajtos-hagymás lepény

Nagyon szeretem a leveles tésztát és a sós lepényeket is. Ez a recept ezt a kettőt ötvözi ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető!

Hozzávalók:


  • 1 csomag leveles tészta, 500 g (nem fagyasztott!)
  • 15 dkg bacon
  • 1 ek vaj
  • 2 fej hagyma apróra vágva
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg sajt
  • 1 tojás
  • só, bors, ételízesítő
A sütőt melegítsük fel 180 fokra! A bacont pirítsuk meg serpenyőben, adjuk hozzá a vajat és az apróra vágott hagymát, borsot és ételízesítőt (lehet hogy én legközelebb póréval fogom kipróbálni, szerintem azzal még finomabb lehet). Mikor  a hagyma aranybarna lesz öntsük hozzá a tejszínt és ha kihűlt keverjük össze a felvert tojással. A tésztát kicsit nyújtsuk ki lisztezett gyúrólapon, majd rakjuk tepsibe.Nyomkodjunk kis peremet a szélére, majd kenjük rá a mártást és szórjunk rá trappista sajtot (én vastag lukú reszelőt szoktam használni). Aki szereti rakhat rá koktélparadicsomot is. Kb 20 perc alatt elkészül!

2 megjegyzés: