Hozzávalók:
1 lekváros piskótatekercs
2 csomag vaníliás puding
5 dl tej
cukor
Bár biztosan mindenkinek van jól bevált receptje a piskótához, azért leírom én hogy szoktam a piskótatekercset elkészíteni.
Ehhez a sütihez nem kell vastag piskóta, hiszen ha összetekerjük úgy is az lesz, így ha kissebb a tepsink (20x30 cm) akkor elég 4 tojás.
A szétválasztott tojások fehérjét habbá verjük. Amikor már majdnem teljesen kemény hozzáadunk 4 evőkanál cukrot és ezzel teljesen keményre verjük. Belecsurgatjuk apránként a 4 sárgát és lassú fokozaton keverjük a robotgéppel. Ezután már csak óvatosan 4 evőkanál lisztet (fél csomag sütőporral elkeverve) hozzáakeverünk fakanállal. Tepsibe teszzük (zsírozott-lisztezett vagy sütőpapíros) és kb 170 fokon 15 percig megsütjük.
Közben megfőzzük a pudingot. A lényeg, hogy kicsit sűrű legyen!
Ha elkészült, egy benedvesített konyharuhára rakjuk a piskótát és feltekerjük. 5-10 perc után kihajtjuk és megkenjük lekvárral, majd ismét összetekerjük, de már nem kell a konyharuha.
Felszeleteljük és ahogy a bal alsó képen is látható kibéleljük vele a formát.
A kihűlt pudingot beleöntjük a formába, rárakjuk a tetejét és berakjuk hűtőbe. Egy-két óra hűtés is elég már.
Tejszínhabot is tehetünk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése