Volt főnökasszonyom nyugdíjas búcsúztatóján ettem ezt a máktortát. Ebből a sütiből addig és azóta sem ettem még hasonlót. Innen is kapta a nevét ez a desszert.. :))
Hozzávalók:
200 g vaj
150 g cukor
1 tasak vaníliás cukor
6 tojás sárgája
1 teáskanál sütőpor
150 g őrölt mák
70 g őrölt mandula vagy dió
1 teáskanál fahéj
6 tojásfehérje
3 evőkanál piros ribizli lekvár (savanykás legyen)
Díszítés: 1 tasak tejszín ízű habpor + 150 ml tej
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a tojás sárgájával elkeverjük. Az őrült mákot elkeverjük a sütőporral és a vajas krémhez adjuk. A mandulát és a fahéjat is hozzáadjuk, valamint a felvert tojásfehérje habot. Kivajazott tortaformába (24 cm) öntjük és (150 fokon elektromos sütőben, 130 fokon légkevérsesben) kb. 60-70 percig sütjük.
A habport a tejjel felverjük és a tortát a tálaláskor ezzel díszítjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése