2009. augusztus 13., csütörtök

ALMÁS-SAJTOS SERTÉSBORDA



Hozzávalók: 8 vékony szelet sertéskaraj, 2 alma, 8 szelet gépsonka, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj, 8 szem meggybefőtt, só, gyömbérpor (reszelt szerecsendió).

A kivert, megsózott, fűszerezett hússzeleteket a zsiradékon megsütjük. A hússzeletekre egy-egy almakarikát borítunk, amelynek magházát előzőleg kiszúrjuk, így gyűrű formájú lesz. Csipetnyi gyömbérporral (vagy reszelt szerecsendióval) meghintjük. A magház helyére egy-egy kupac reszelt sajtot halmozunk. Burgonyapüré illik hozzá.

Tipp: Középre rakhatunk egy-egy kimagozott meggybefőttszemet.

Nincsenek megjegyzések: