Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
1 evőkanál cukor
1 csipet só
18 dkg puha vaj
6 evőkanál hideg víz
Töltelék:
1 kg alma
15 dkg barna cukor
5 dkg cukor
2 evőkanál liszt
1 citrom, leve és héja
1 csipet fahéj
Elkészítés:
A tésztához összekeverjük a cukrot, lisztet, sót, a puha vajat. Ezután annyi jeges vizet teszünk hozzá, amíg összeáll a tészta.
Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk és kockára vágjuk. Lábasba tesszük, leöntjük a citrom levével, rászórjuk a cukrokat, fahéjat majd lisztet és addig főzzük, míg az alma megpuhul.
Kivajazzuk a 24 cm átmérőjű pie/torta-formátát. A tésztát elfelezzük. Egyik felét kinyújtjuk és a formába tesszük (a szélét is "kibéleljük" a tésztával). Ezután rárakjuk a tölteléket. Ezután a maradék tésztát is kinyújtjuk és ráborítjuk a tetejére, majd megkenjük tojássárgával.
180 fokon kb 35 percig sütjük, amíg a tészta szép barna nem lesz.
Tanácsok:
Melegen tálaljuk vaníliafagylaltal!
Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk és kockára vágjuk. Lábasba tesszük, leöntjük a citrom levével, rászórjuk a cukrokat, fahéjat majd lisztet és addig főzzük, míg az alma megpuhul.
Kivajazzuk a 24 cm átmérőjű pie/torta-formátát. A tésztát elfelezzük. Egyik felét kinyújtjuk és a formába tesszük (a szélét is "kibéleljük" a tésztával). Ezután rárakjuk a tölteléket. Ezután a maradék tésztát is kinyújtjuk és ráborítjuk a tetejére, majd megkenjük tojássárgával.
180 fokon kb 35 percig sütjük, amíg a tészta szép barna nem lesz.
Tanácsok:
Melegen tálaljuk vaníliafagylaltal!
1 megjegyzés:
Ez a sütemény tényleg isteni finom!Sziszi,Viktor
Megjegyzés küldése