2009. november 16., hétfő

Vámpírok nyárson


Egy Vámpírok bálja jegyében zajló estén készítettem el a következő finomságot, innen az étel elnvezése... o:)))

Hozzávalók:
fél kg csirkemell filé
vöröshagyma
aszalt szilva
hurkapálca vagy rövid nyársbot (kb 15-20 cm)
A sűrű palacsintatésztához: tej, liszt, ásványvíz, pici só, tojás

Az aszalt szilvát kevés vízzel, fahéjjal, cukorral és egy babérlevéllel kb 10-15 percig főzzük. Figyeljük, hogy le ne égjen!
A csirkemellet kikloppfoljuk, csíkokat vágunk és a csíkokba megfőzött szilvát tekerünk, majd felváltva szúrjuk a nyársra vöröshagyma darabokkal.
Ha kész, sűrű palacsintatésztába forgatjuk és kisütjük.
Köretként: párolt brokkolit, bébirépát, zöld ceruzababot és karfiolt adunk mellé (ezekhez használtam egy kis ételízesítőt és vajat), valamint rizst.
A kisütött nyársokból óvatosan eltávolítjuk a hurkapálcát majd kettévágjuk. A tényérra V betű alakban rakjuk, közéje a párolt zöldséget majd a tányér szélére a rizst (lehet fagyis kanállal gömböket formálni).
Füstölt sajtmártást készítünk, amit lehet a rizsre locsolni, valamint a tányér szélére körbe.

Nincsenek megjegyzések: