Az interneten találtam ezt a receptet és kipróbáltam. Gyors és finom desszert és nagyon egyszerű. Viszont tényleg vigyázni kell, hogy a tészta teljesen el legyen lepve, mert megég!
Hozzávalók:
- 25 dkg fodros nagykocka tészta
- 3 egész tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg sütőmargarin
- 2 pohár kefir
- 1 pohár tejföl
- 1/2 liter tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg mazsola
- pici só
Elkészítés
A cukrot, a vaníliás cukrot és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is, és tovább keverjük. A tejfölt és a kefirt is a masszához adjuk. Végül a tejet is a beleöntjük, majd a fodros nagykockát is /szárazon !!!/ belevegyítjük. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, és az összállított *süteményt* beleöntjük, tetejére a mazsolát rászórjuk. Vigyázzunk, hogy a tészták ne álljanak ki a folyadékból, mert megégnek! Előmelegített sütőbe rakjuk, 10 percig nagy lángon, 15 percig közepesen, majd takarék lángon sütjük.