Vitéz Kata kolléganőm és (remélem megtisztel a barátságával) barátnőm receptjei a következők a sorozatban. Miután megkóstoltam ezt a sütit, tudtam, hogy hamarosan ki kell próbálnom. Mondhatom otthon is nagy sikere lett, a kislányom "rájárt" folyamatosan a hűtőbe... o))) Szerintem egyáltalán nem nehéz elkészíteni.
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
10 dkg RAMA vagy 1 dl olaj
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
1 csomag vaníliapuding, 3 dl tej
2 csomag gesztenyemassza
20 dkg margarin
10-15 dkg cukor
kb. fél rumaroma
A tetejére:
1 doboz Hulala tejszín (2 dl)
Elkészítése:
Tészta: 6 tojás sárgáját 6 evőkanál cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél cs. sütőport, 2 evőkanál kakaóport és a tojás felvert habját. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük.
Krém: A cukrot a margarinnal és a rumaromával jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát is. 1 csomag vaníliapudingot 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez. A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük. Majd rásimítjuk a felvert tejszínt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése