Hozzávalók: 200 g sárgarépa
300 g burgonya
100 g zeller
100 g zöldbab
1 fej hagyma
75 g húsos szalonna
2 evőkanál olívaolaj
1 liter húsleves
100 g zöldborsó
50 g levestészta
2 szál petrezselyem
Só
Paprika
40 g frissen reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
1. A sárgarépát meghámozzuk, lemossuk és lecsöpögtetjük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, leöblítjük majd mindkettőt kis kockákra vágjuk.
2. A zöldbabot is megmossuk, lecsöpögtetjük és darabokra vágjuk. A hagymát is felaprítjuk. A szalonnát apróra kockázzuk.
3. Egy fazékban felforrósítjuk az olívaolajat, a szalonna- és hagymakockákat keverés mellett megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a sárgarépát, burgonyát, zellert, zöldbabot, majd a szalonnás hagymával együtt átpároljuk.
4. Felöntjük a levessel (természetesen lehet húsleves kockából is) felforraljuk és lefedve 10-12 percig főzzük. Ezután beletesszük a zöldborsót, a tésztát, keverés közben újra forrásba hozzuk, majd lefedve még 5-7 percig főzzük.
5. A levesbe szórjuk a zöldpetrezselymet, majd felfűszerezzük, sóval, paprikával ízesítjük. Parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése