2010. április 19., hétfő

Tejfölös gombaleves

A következő két étel, mondhatom, hogy a specialitásom, mivel már sokszor csináltam mindkettőt és általában nagy sikerük van.

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
    1 kis fej vöröshagyma
    1 ek Delikát
    1 teáskanál pirospaprika
    2 csapott ek. liszt
    2 ek. olaj
    bors
    1 dl tejföl

    A galuskához
    2tojás
    4 ek liszt

  • Elkészítés:
    Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd a tűzrõl lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát. Hozzáadjuk a gombaszeleteket (én már csináltam üvegesből is és friss csiperkéből is, mindkettőből finom), rászórjuk a delikátot és lefedve addig pároljuk, míg a saját levét elfõvi.
    Ezután megborsozom, majd annyi vízzel felöntöm, amennyi levest akarok. Néhány percig főzöm így.
    Közben a hozzávalókat összekeverve elkészítem a galuskát és a levesbe szaggatom. Végül a lisztes tejföllel behabarom a levest. Folyamatosan kevergetve összefőzöm.


Nincsenek megjegyzések: