A következő két étel, mondhatom, hogy a specialitásom, mivel már sokszor csináltam mindkettőt és általában nagy sikerük van.
Hozzávalók:
20 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
1 ek Delikát
1 teáskanál pirospaprika
2 csapott ek. liszt
2 ek. olaj
bors
1 dl tejföl
A galuskához2tojás
4 ek liszt
só
- Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd a tűzrõl lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát. Hozzáadjuk a gombaszeleteket (én már csináltam üvegesből is és friss csiperkéből is, mindkettőből finom), rászórjuk a delikátot és lefedve addig pároljuk, míg a saját levét elfõvi.Ezután megborsozom, majd annyi vízzel felöntöm, amennyi levest akarok. Néhány percig főzöm így.Közben a hozzávalókat összekeverve elkészítem a galuskát és a levesbe szaggatom. Végül a lisztes tejföllel behabarom a levest. Folyamatosan kevergetve összefőzöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése