(Vitéz Kata írta:) Hétvégén anyu szülinapjára akartam valamilyen hidegtortát készíteni. Volt itthon egy doboz mascarpone, ehhez kerestem receptet a neten. Találtam egyet a borsa.hu-n, ezt csináltam meg 1-2 változtatással. Nagyon fincsi, krémes, könnyű nyári süti lett belőle!
Hozzávalók:
1 csomag Győri Zabfalatok keksz
10 dkg vaj
1 doboz (25 dkg mascarpone)
1 doboz habtejszín (2,5 dl)
2 evőkanál Gála vaníliapuding (vagy más főzés nélkül elkészíthető pudingpor)
1 doboz őszibarackkonzerv
A kekszet összemorzsoltam és a 10 dkg kihűlt olvasztott vajjal összegyúrtam. Egy kerek formába simítottam és a hűtőbe raktam dermedni. A mascarponét, a tejszínt és a pudingport géppel habosra kevertem és hozzáadtam még egy összeturmixolt barackot is. A krémet eloszlattam a zabkeksz alapon és barackkal díszítettem a tetejét. Majd néhány órára hűtőbe tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése