Egy újabb tiramisu receptet teszek közzé, ezúttal barátnőm, Reiter Anett készítette el és nagy örömömre le is fotózta, ahogy ígérte az üzenőfalon! Próbáljátok ki, ahogy ismerem őt, nem fogjátok megbánni! :o))
1 csomag babapiskóta (kb. 24 darab)
4 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
3 ek. kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg mascarpone
3 adag kávé
1,5 dl tej
rumaroma (izlés szerint)
kakaó
A tejszínt egy percig verjük robotgéppel. Hozzáadjuk a habfixálót, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot, majd az egészet kemény habbá verjük. Mikor elérte a kellő állagot óvatosan hozzákeverjük a mascarponet. Lefőzzük a kávét, beleöntjük a tejet és a rumaromát. A babapiskótákat beleforgatjuk a tejes-rumos kávéba és egy jénaiba elkezdjük lepakolni. Mikor megvan egy réteg rátesszük a mascarpones krém felét. Újra egy réteg kávés piskóta, majd a krém másik fele következik. A tetejét meghintjük kakaóval. A legjobb ha egy éjszakát pihen a hűtőben, de ha az éhes család nem bír annyit várni 4-5 óra elteltével lehet nassolni.:-))"
3 megjegyzés:
Jaj, de jó új recept:) És milyen guszta!:)Meg is éheztem! Ezt ki fogom próbálni:)Főleg, mivel kedves "galéria-társtulajdonostól" származik:)De Viki most már te is süssél-főzzél valami újat, nem tarthat örökké ez a "barátnőim receptjei" rovat!:)Amúgy is mit csinálsz te a szabadságod alatt?:))
Hát, igazad van Kata, kicsit szégyellem magam, amiért a nyáron mindössze két recept került fel. Ez főleg annak köszönhető, hogy a blogon lévő nyári finomságokat készítem el. Pl. a körtés clafoutis, a szedres-mascarponés pite, a szilvás cobler. De ami a nagy kedvencem: a sonkás-gombás-pórés lepény.. szinte hetente csinálom, na és persze elkészült már az idei csalamádé is a blogon található recept alapján! :o))
Ígérem ősszel "beindulok" és új receptekkel halmozom el a blogot...
Nehogy magyarázkodj nekem, csak vicc volt!:) Nem vagy te főállású
"blog -szerkesztő":) És köszi a recepteket, már egy csomó mindent megcsináltam innen és egytől egyig sikerük volt, úgyhogy csak így tovább!:)
Megjegyzés küldése