Kolléganőm Joli egy receptet talált egy újságban nemrégen. Tudja, hogy én is imádom a Brie sajtot, - mivel a múltkor egyszerre csaptunk le rá a boltban :o)) - rögtön megmutatta nekem, amit én ki is próbáltam. Szerintem finom nyári különlegesség!
Hozzávalók:
egy közepes cukkini
30 dkg rizs
15 dkg húsos szalonna
1 pohár fehérbor
húsleves alaplé (kb. fél liter liter)
1 hagyma
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
kb. 20 dkg brie
A cukkinit vékonyan felkarikázom, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon, megsütöm amíg megpuhul és megpirul. A maradék olajon megsütöm a kockákra vágott szalonnát, majd hozzáadom a felaprított hagymát és fokhagymát. pár percig együtt sütöm őket, majd belekeverem a rizst, felöntöm a borral és húsleves alaplével és addig főzöm, amíg a rizs megpuhul. Ha a rizs megfőtt egy tűzálló tálba rakom, tetejére a cukkini karikákat és a brie-t. Előmelegített sütőben, kb. 220 fokon pár percig sütöm, hogy a sajt megolvadjon.
Aki nem szereti a brie sajtot tehet rá akár trappistát, vagy füstölt sajtot is.
Aki nem szereti a brie sajtot tehet rá akár trappistát, vagy füstölt sajtot is.
1 megjegyzés:
Hűű, ez nagyon jó!
Megjegyzés küldése