2010. augusztus 23., hétfő

Nyári rizottó

Kolléganőm Joli egy receptet talált egy újságban  nemrégen. Tudja, hogy én is imádom a Brie sajtot, - mivel a múltkor egyszerre csaptunk le rá a boltban :o)) - rögtön megmutatta nekem, amit én ki is próbáltam. Szerintem finom nyári különlegesség!

Hozzávalók:


egy közepes cukkini

30 dkg rizs

15 dkg húsos szalonna

1 pohár fehérbor

húsleves alaplé (kb. fél liter liter)

1 hagyma

olívaolaj
1  gerezd fokhagyma
kb. 20 dkg brie

A cukkinit vékonyan felkarikázom, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon, megsütöm amíg megpuhul és megpirul. A maradék olajon megsütöm a kockákra vágott szalonnát, majd hozzáadom a felaprított hagymát és fokhagymát. pár percig együtt sütöm őket, majd belekeverem a rizst, felöntöm a borral és húsleves alaplével  és addig főzöm, amíg a rizs megpuhul. Ha a rizs megfőtt  egy tűzálló tálba rakom, tetejére a cukkini karikákat  és a brie-t. Előmelegített sütőben, kb. 220 fokon pár percig sütöm, hogy a sajt megolvadjon.
Aki nem szereti a brie sajtot tehet rá akár trappistát, vagy füstölt sajtot is.

1 megjegyzés:

Dia írta...

Hűű, ez nagyon jó!