- 1 egész pulykacomb (1-1,2 kg) (én olyat vettem ami ki van csontozva, nem nyeleset!)
- 5 közepes fej hagyma
- 5 nagy alma
- 2 ek zsír
- 2 tk szárított rozmaring)
- só, bors
A pulykacombot sózzuk, borsozzuk.Egy tepsit kikenünk zsírral, beletesszük a pulykát, öntünk alá ujjnyi vizet és beleszórjuk a szárított rozmaringot, lefedjük, és előmelegített sütőbe téve 1 órán át sütjük.
A hagymákat megpucoljuk, és nyolcadokra vágjuk. Egy óra elteltével kivesszük a sütőből a tepsit kanalazunk rá egy kicsit a saját szaftjából, és mellétesszük a felszeletelt hagymanyolcadokat. Ha kell öntünk még hozzá vizet. Lefedjük, és fél órára visszatoljuk a sütőbe.
Az almákat megmossuk, és cikkelyekre vágjuk,. Fél óra elteltével kihúzzuk a tepsit, locsolgatjuk kicsit a pulykát a lével, és a hagymákra tesszük az almát. Visszafedjük, és újabb fél órát sütjük az egészet.
Fél óra elteltével kivesszük a sütőből. Akkor jó, ha a húsba könnyen beleszalad a villa, majd a pulykacomb tetejét lekenjük egy pici mézzel, és 10 percre fedő nélkül visszatoljuk, hogy szépen megpiruljon. Sütési hőfok: 180 °C
Igazán guszta, finom lehet
VálaszTörlés