2011. január 4., kedd

Karácsonyi menü: 1. Almás-hagymás pulykasült

Hozzávalók:
  • 1 egész pulykacomb  (1-1,2 kg) (én olyat vettem ami ki van csontozva, nem nyeleset!)
  • 5 közepes fej hagyma
  • 5 nagy alma
  • 2 ek zsír
  • 2 tk szárított rozmaring)
  • só, bors

A pulykacombot sózzuk, borsozzuk.Egy tepsit kikenünk zsírral, beletesszük a pulykát, öntünk alá  ujjnyi vizet és beleszórjuk a szárított rozmaringot, lefedjük, és előmelegített sütőbe téve 1 órán át sütjük.
A hagymákat megpucoljuk, és nyolcadokra vágjuk. Egy óra elteltével kivesszük a sütőből a tepsit kanalazunk rá egy kicsit a saját szaftjából, és mellétesszük a felszeletelt hagymanyolcadokat. Ha kell öntünk még hozzá vizet. Lefedjük, és fél órára visszatoljuk a sütőbe.
Az almákat megmossuk, és cikkelyekre vágjuk,. Fél óra elteltével kihúzzuk a tepsit, locsolgatjuk kicsit a pulykát a lével, és a hagymákra tesszük az almát. Visszafedjük, és újabb fél órát sütjük az egészet.
Fél óra elteltével kivesszük a sütőből. Akkor jó, ha a húsba könnyen beleszalad a villa, majd a pulykacomb tetejét lekenjük egy pici mézzel, és 10 percre  fedő nélkül visszatoljuk, hogy szépen megpiruljon. Sütési hőfok: 180 °C

1 megjegyzés: