Pár éve teszek el barátnőm receptje alapján csalamádét. Nagyon egyszerű, nem kell pl. dunsztolni sem és eszméletlenül finom. Nálunk elég gyorsan elfogy, minden évben növelem az adagot :o))
Hozzávalók:
1,5 kg káposzta
1,5 kg uborka
1,5 kg hagyma
1,5 kg paprika
Lereszelni mindent, majd összekeverni, 7 dkg sóval megszórni, átkeverni, kb 5 percig hagyjuk állni. Az edényt kicsit félrefordítani (vagy az egyik oldalát megemelni) hogy levet engedjen.
Szirup:
40 dkg cukor, 2 dl 20-as ecet és 1 mokkáskanál borkénpor.
A levet szedőkanállal szedjük ki, majd öntsük rá a szirupot és ezzel jól keverjük át. Ezután már mehet is az üvegekbe. A tetejére önthetünk szirupot mindegyikre. Én szoktam folpackot rakni rá és erre a csavaros tetejét, hogy semmiképpen ne legyen pl. rozsdás az üveg teteje.
Ez kb 12-14 üvegre elég.
Az adagot úgy növeljük, hogy duplázzuk. pl. 3kg, 6kg stb,
(A kép az idei csalamádé amit az augusztus 20-ai hétvégén készítettem)
Ez kb 12-14 üvegre elég.
Az adagot úgy növeljük, hogy duplázzuk. pl. 3kg, 6kg stb,
(A kép az idei csalamádé amit az augusztus 20-ai hétvégén készítettem)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése