Hozzávalók:
1 pohár kefir
2 kefires pohár cukor
3 kefires pohár liszt
1 kefires pohár étolaj
4 db tojás
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg meggy/cseresznye
pici reszelt citromhéj
(én szoktam még pici mézessütemény fűszerkeveréket is beleszórni)
A lisztet, cukrot, kefirt, étolajat és tojássárgákat összekeverjük, majd hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Lisztbe forgatjuk a gyümölcsöt (hogy ne menjen le az aljára) és azt is belekeverjük, majd sütőpapírral bélelt, vagy zsírozott-lisztezett formába (én üveg pitesütőbe szoktam) öntjük. Kb 180 fokon 30-40 percig sül.
1 megjegyzés:
Ígéretes recept:) Hamarosan kipróbálom
Várom a további receptjeidet!
Citromfű a Zsannamannáról
Megjegyzés küldése