Egy finomságot szeretnék megosztani mindenkivel. Tupper bemutatón voltam két éve, ott készült ez a sajtos pogácsa féle.
Azóta sokszor sütök ilyet.
Hozzávalók a tésztához:
80 dkg liszt
1 dl tejben felfuttani 5 dkg élesztőt (pici cukorral, pici sóval)
még 4 dl tej
1,5 dl olaj
1 evőkanál só
Ezt bedagasztjuk és megkelesztjük. Én tupperes kelesztőtálat használok, abban gyorsabban megkel.
Ha kész, a tésztából 4 cipót vágunk.
Egyenként kinyújtjuk őket, majd 4 tojás sárgáját és 20 dkg Rama margarint (hidegen) összekeverünk és ennek az 1/4-ével megkenjük a kinyújtott tésztákat. Majd füstölt (szerintem a karaván a legjobb) sajtot reszelünk rá (összesen kb 20-25 dkg kell). Feltekerjük mint a bejglit. Majd ék alakban elvágjuk, így háromszögeket kapunk. Ez az adag két nagy tepsire szokott elférni. A tepsin megkenjük a pogikat 1 tojássárgájával elkevert 1 kanál tejföllel és a tetejükre is reszelt füstölt sajtot (lehet még pici kockára vágott sajtot is) teszünk.
Kb 180 fokon 20-25 percig sütjük. Frissen a legfinomabb tejjel vagy teával.
Egyenként kinyújtjuk őket, majd 4 tojás sárgáját és 20 dkg Rama margarint (hidegen) összekeverünk és ennek az 1/4-ével megkenjük a kinyújtott tésztákat. Majd füstölt (szerintem a karaván a legjobb) sajtot reszelünk rá (összesen kb 20-25 dkg kell). Feltekerjük mint a bejglit. Majd ék alakban elvágjuk, így háromszögeket kapunk. Ez az adag két nagy tepsire szokott elférni. A tepsin megkenjük a pogikat 1 tojássárgájával elkevert 1 kanál tejföllel és a tetejükre is reszelt füstölt sajtot (lehet még pici kockára vágott sajtot is) teszünk.
Kb 180 fokon 20-25 percig sütjük. Frissen a legfinomabb tejjel vagy teával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése