2010. január 18., hétfő

Hamis túrós rétes

Az interneten találtam ezt a receptet és kipróbáltam. Gyors és finom desszert és nagyon egyszerű. Viszont tényleg vigyázni kell, hogy a tészta teljesen el legyen lepve, mert megég!

Hozzávalók:

  • 25 dkg fodros nagykocka tészta
  • 3 egész tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg sütőmargarin
  • 2 pohár kefir
  • 1 pohár tejföl
  • 1/2 liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola
  • pici só

Elkészítés

A cukrot, a vaníliás cukrot és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is, és tovább keverjük. A tejfölt és a kefirt is a masszához adjuk. Végül a tejet is a beleöntjük, majd a fodros nagykockát is /szárazon !!!/ belevegyítjük. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, és az összállított *süteményt* beleöntjük, tetejére a mazsolát rászórjuk. Vigyázzunk, hogy a tészták ne álljanak ki a folyadékból, mert megégnek! Előmelegített sütőbe rakjuk, 10 percig nagy lángon, 15 percig közepesen, majd takarék lángon sütjük.

Firenzei tésztasaláta Viki módra


Ez a saláta része volt a karácsonyi menünek. Találtam egy receptet és azt módosítottam a saját szájízem szerint. Szerintem finomabb és különlegesebb, mint egy hagyományos majonézes sali.

Hozzávalók:
1 nagy tejföl
1 majonéz
1 piros kaliforniai paprika
csavart tészta fél csomag
20 dkg gépsonka egybe


Kifőztem a tésztát. A tejfölt összekevertem a majonézzel és ízesítettem (én pici mustárt és kis cukrot szoktam még hozzáadni). Belekevertem a tésztát, majd a kockára vágott paprikát és sonkát. A paprikától különleges íze lesz. Nagyon finom sültek mellé!