2009. november 25., szerda

Borzas túrós


Ismét egy túrós recept, de aki szereti azt hiszem annak sosem elég belőle! :o))

Tészta:
40 dkg lisztben elmorzsolunk 25 dkg margarint. Hozzáadunk 15 dkg porcukrot, fél csomag sütőport, egy vaníliás cukrot, pici sót és 3 evőkanál kakaót és 1 tojássárgáját. Folpackba csomagoljuk be és hűtőbe rakjuk. Ha nincs sok időnk, akkor tegyük a fagyasztóba fél vagy egy órára.
Közben megcsináljuk a tölteléket:

3 tojás sárgáját habosra keverünk 10 dkg porcukorral és fél kg túróval (lehet egy kg is) és egy csomag vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és aki szereti mazsolát is tehet bele.
4 tojás fehérjét felverünk (pici sóval) apránként hozzáadva 15 dkg porcukrot. Összekeverjük a túrós masszával.

Kivesszük a hűtőből a tésztát, kettévágjuk és az egyik felét elkezdjük lereszelni sütőpapírral kibélelt tepsiben, majd rákenjük a túrós krémet és ráreszeljük a tészta másik felét. Kb fél órát süssük 170 fokos, előmelegített sütőben.

Nincsenek megjegyzések:

Hiba történt a modul működésében