2010. augusztus 3., kedd

Barátnőim receptjei - Tiramisu - tojás nélkül


Egy újabb tiramisu receptet teszek közzé, ezúttal barátnőm, Reiter Anett készítette el  és nagy örömömre le is fotózta, ahogy ígérte az üzenőfalon! Próbáljátok ki, ahogy ismerem őt, nem fogjátok megbánni! :o))

Reiter Anett: "Szerettem volna elkészíteni nagy kedvencünket a tiramisut, de ilyen kánikulában tartottam a nyers tojástól. Ezért olyan receptet kerestem, ami tojás nélkül is elkészíthető. Végül két-három változat „összeollózásával” sikerült elkészítenem az én végleges verziómat, ami igen nagy siker lett.

 Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta (kb. 24 darab)
4 dl habtejszín                                                                      
2 csomag habfixáló
3 ek. kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg mascarpone
3 adag kávé
1,5 dl tej
rumaroma (izlés szerint)
kakaó

A tejszínt egy percig verjük robotgéppel. Hozzáadjuk a habfixálót, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot, majd az egészet kemény habbá verjük. Mikor elérte a kellő állagot óvatosan hozzákeverjük a mascarponet. Lefőzzük a kávét, beleöntjük a tejet és a rumaromát. A babapiskótákat beleforgatjuk a tejes-rumos kávéba és egy jénaiba elkezdjük lepakolni. Mikor megvan egy réteg rátesszük a mascarpones krém felét. Újra egy réteg kávés piskóta, majd a krém másik fele következik. A tetejét meghintjük kakaóval. A legjobb ha egy éjszakát pihen a hűtőben, de ha az éhes család nem bír annyit várni 4-5 óra elteltével lehet nassolni.:-))"

3 megjegyzés:

vitkata írta...

Jaj, de jó új recept:) És milyen guszta!:)Meg is éheztem! Ezt ki fogom próbálni:)Főleg, mivel kedves "galéria-társtulajdonostól" származik:)De Viki most már te is süssél-főzzél valami újat, nem tarthat örökké ez a "barátnőim receptjei" rovat!:)Amúgy is mit csinálsz te a szabadságod alatt?:))

Unknown írta...

Hát, igazad van Kata, kicsit szégyellem magam, amiért a nyáron mindössze két recept került fel. Ez főleg annak köszönhető, hogy a blogon lévő nyári finomságokat készítem el. Pl. a körtés clafoutis, a szedres-mascarponés pite, a szilvás cobler. De ami a nagy kedvencem: a sonkás-gombás-pórés lepény.. szinte hetente csinálom, na és persze elkészült már az idei csalamádé is a blogon található recept alapján! :o))
Ígérem ősszel "beindulok" és új receptekkel halmozom el a blogot...

vitkata írta...

Nehogy magyarázkodj nekem, csak vicc volt!:) Nem vagy te főállású
"blog -szerkesztő":) És köszi a recepteket, már egy csomó mindent megcsináltam innen és egytől egyig sikerük volt, úgyhogy csak így tovább!:)