2010. augusztus 30., hétfő

Fekete erdő kocka

Kolléganőm Magdi "néni" adta ezt a receptet, hogy nagyon finom és egyszerű. Mivel szombat este meghívtuk a barátainkat, gondoltam meglepem őket ezzel az újdonsággal. Nagy sikere volt és tényleg nem nehéz megcsinálni és gyorsan elkészül!

Hozzávalók:

A piskótához: 8  tojás, 6 ek liszt, 2 ek kakaó, 8 ek cukor, fél csomag sütőpor

Én a következőképpen szoktam a piskótát elkészíteni: 
Felverem a tojások fehérjét habbá és amikor már majdnem kész fokozatosan belekeverem a cukrot. Ha kemény a hab egyenként a leglassabb fokozaton belekeverem a tojások sárgáját. Ezután fakanállal óvatosan (hogy a hab ne törjön) elkeverem benne a sütőporos-kakaós lisztet. Sütőpapíros, vagy zsírozott lisztezett (kb 20x30 cm) tepsibe öntjük és kb 160 fokon 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

A többi hozzávaló:
1 rumaroma, vagy kb fél dl rum
egy üveg meggybefőtt
1 vaníliás puding
1 tejszín ízű puding
4 dl tej
2x 4 ek cukor (+ ami a meggylébe kell ízlés szerint ha nem elég édes befőtt)
4 dl Hulala tejszín (2 kis doboz)
csokireszelék


Az alsó lapot meglocsoljuk rummal.

Egy üveg megy befőttet lecsöpögtetünk, a levét felfogjuk és annyi vizet adunk hozzá, hogy 4 dl legyen. Ebben 1 csomag vaníliás pudingot felfőzünk. Ha nem olyan édes a leve, lehet egy kis cukrot tenni bele. Ha kihűlt, belekeverjük a meggyet és rákenjük a rumos alsó lapra.
A krémhez fél liter Hulalát ír az eredeti recept, de én két 2 dl-eset vettem és így is elég volt. Ezt felverjük habbá. 
1 csomag tejszín ízű pudingot 4 dl tejben felfűzünk 4 evőkanál cukorral és ha kihűlt a tejszínhabbal összekeverjük. Felét a meggyes masszára öntjük. A piskóta másik felét rárakjuk a sütire és a tetejére kenjük a hab megmaradt részét. Csokireszeléket szórhatunk rá. Én a képen látható szívecskés formát csináltam egy sütikinyomó segítségével!

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta

Ottis írta...

és finom biztos!

Unknown írta...

Tényleg nagyon fincsi! :o))

Mária írta...

Nagyon jól néz ki. Nagyon szemléletes a fotó hozzá:) Köszönjük a receptet:)D

vitkata írta...

Fincsi nagyon! (Másnap még jobb!:) )
A meggyléhez nem tettem cukrot és a pudinghoz pedig csak 2 evőkanállal, szerintem így is kellőképpen édes lett. Hulalából én is a kis doboznál maradtam!