2011. január 4., kedd

Karácsonyi menü: 2. Csőben sült kelbimbó

Hozzávalók
  • 30 dkg kg kelbimbó
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 tojás
  • 3 dl tejföl
  • só, bors
  • 1 ek ételízesítő
  • köménymag (elhagyható)
  • kevés vaj vagy olaj (a sütőtál aljára)
  • reszelt sajt és bacon
A kelbimbókat mosás-tisztítás után enyhén sós-ecetes-köménymagos vízben félpuhára főzzük és ha kihűlt félbevágjuk. A tojásokat enyhén felverjük, hozzákeverjük a tejfölt és fűszerezzük.
Kiolajozott jénaiba egy sor kelbimbóra kerül a lilagyma fele, szép vékony szeletekre vágva, a tojásos-tejfölös keverék fele, majd újabb adag kelbimbó-lilahagyma, a végén szépen meglocsolgatva a maradék tojásos-tejfölös mártással.
A tetejére reszelt sajtot és bacon szeleteket tegyünk. Előmelegített sütöben közepes lángon kb. egy órát sütjük.

Nincsenek megjegyzések: