2011. március 21., hétfő

Cigánypecsenye Viki módra.. o))

Kicsit újítottam a Cigánypecsenyén, mert a múltkor csináltam és valahogy nem lett olyan ízletes a hús, ezért bepácoltam azzal a módszerrel, ahogy tarját szoktam általában, mikor tepsis krumplival készítem.


Hozzávalók:
8 szelet csont nélküli tarja
2 nagy fej vöröshagyma
étolaj (kb 1,5 dl)
mustár
delikát
bazsalikom
bors

A tarjákat megklopfoltam. Az étolajat összekevertem a mustárral, bazsalikommal, delikáttal. A vöröshagymát karikákra szeleteltem. Egy műanyag (zárható) edénybe raktam egy sor vöröshagyma karikát, majd erre a sózott, borsozott és páccal megkent tarját. Majd hűtőbe tettem. Az lenne a jó, ha egy éjszakát tudna állni, de ha csak 1-2 órát tudjuk betenni, már az is sokat számít.
Innentől már Bárány Ildikó barátnőm receptje szerint jártam el.. o))) Megforgattam lisztbe a szeleteket és kevés olajon picit megsütötem (kb 5 perc), majd picit olajozott tepsibe tettem Tetejét megszórtam pirospaprikával és zúzott fokhagymával. Alufóliával lefedve kb 45 percig süssük 180 fokon. Közben szalonnát bekockáztam és a hús zsírján megsütöttem, majd a hagymakarikákat is és ezekkel tálaltam. Nagyon-nagyon fincsi lett! o)))
Köretnek mindenképp hasábburgonya illik hozzá!

1 megjegyzés:

Bianka írta...

nagyon finom lehet

Hiba történt a modul működésében