2009. július 23., csütörtök

Rókagombás csirkecsíkok bazsalikompestóval


Az egyik nagy kedvencem a pesto. Amikor kaptam rókagombát a kolléganőmtől és rátaláltam a neten erre a recptre, borzasztóan megörültem. Tegnap este barátnőmék és unokahugom jöttek el és kipróbáltuk. Nagyon finom, különleges és gyors kaja!



Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg csirkemellfilé
20 dkg rókagomba
1 fej vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
5-6 evőkanálnyi bazsalikompesto (lehet konzerv is)
2 evőkanálnyi extra szűz olívaolaj

bors


A csirkét csíkozd fel, a gombát kockázd, a vörös és a fokhagymát vágd apróra.
A csirkemellfilét (az olajon) pirítsd össze a hagymával és a fokhagymával. Szórd rá a rókagombát, és erős tűzön pirítsd tovább. Ha elfőtte a levét, locsold meg a pestoval, sózd, borsozd, s kissé átmelegítve (de nem főzve) tálald.

(Benkö Gábor receptje nyomán)

Nincsenek megjegyzések:

Hiba történt a modul működésében