2009. július 14., kedd

Vendégváró sajtos kifli



Ma délelőtt próbáltam ki ezt a finom sajtos kiflit. Hasonlít kicsit a blogomon található füstölt sajtos csigához. Nagyon finom!






Hozzávalók:


70dkg liszt
2 tojás
1 kefir
1dl olaj
5dkg élesztő
1dl tej
1 margarin
pici cukor
1 evőkanál só
1 tojássárgája a kenéshez
1 doboz kocka sajt vagy lapkasajt vagy pizzakrém

Elkészítés:
Először a margarint jó habosra keverem egy evőkanál sóval. Azután felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral. A lisztet egy tálba mérem és összeállítom a tésztát az élesztővel, kefirrel, olajjal, tojással. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsatésztát kapok.
A tésztát nyolc egyenlő részre vágom. Egyet tányér nagyságú kerek lappá nyújtok, és kiteszem oldalra, a gyúródeszka szélére. Megkenem a sós margarin egynegyed részével. Egy másik lappal beborítom. Négyfele vágom, és minden cikket még háromfelé. Közben mindegyiket megkenem a margarinnal. és kis darabka sajtot teszek bele vagy megkenem pizzakrémmel és sajtot szórok rá. Szorosan feltekerem, és ritkásan tepsibe teszem. Tojássárgájával megkenem. Tetejére tetszés szerint őrölt köményt, reszelt sajtot, szezámmagot lehet szórni. Lehet egy órát pihentetni ha van időnk, de nem fontos. Utána nem előmelegített sütőben 200 fokon, 25-30 perc alatt zsemleszínűre sütöm.

Nincsenek megjegyzések: