2009. augusztus 9., vasárnap

Cukkini fasírt


Mivel szezonja van a tökféléknek, ismét egy cukkinis recept, ahogy ígértem. Ezek mindegyike alkalmas ennek a húsmentes receptnek az elkészítésére. Ugyanúgy készíthetjük patiszonból, spárgatökből, de akár padlizsánból is, még ha az nem is tökféle. Gyorsan elkészíthető és - szerintem -mindenkinek ízletes étel. Elkészítése egyszerű és nemigen lehet elrontani.

Hozzávalók:

0,5 kg cukkíni
2 tojás
2-3 ek zsemlemorzsa (a masszán látjuk kell e még bele)
2 ek liszt
hagyma, reszelve vagy nagyon finomra vágva és kicsit megpárolva (vagy Knorr ízbomba)
fokhagyma (vagy Knorr ízbomba)
petrezselyem
(vegeta / delikát)

Ha tökből vagy patisszonból csináljuk, hámozzuk meg, a nagyon zsenge cukkínit nem feltétlenül kell. Reszeljük le, (én a sajtreszelőn csináltam, szerintem így guszta, de van amelyik recept a nagy lukú almareszelőt ajánlja), üssük rá a tojásokat és fűszerezzük meg. SÓ NEM KELL BELE! A sótól ugyanis rengeteg levet enged és az egész masszánk elfolyik. Persze a delikát vagy vegeta is sós, épp ezért lehet hogy picit több zsemlemorzsa vagy liszt kell bele. Akinek hiányzik tehet bele, de utána nagyon gyorsan kell dolgozzon vele. Ha nagyon puha és nem tudjuk megformázni, tegyünk hozzá még egy kis lisztet, de ne sokat, mert a tökfélének kell dominálnia benne. Formázzunk belőle pogácsákat, forgassuk morzsába, és bő olajban süssük meg. Kínálhatjuk mártással, de hagyományos főzelék feltétjeként is. Én pl. tökfőzelékhez készítettem feltétnek.



Nincsenek megjegyzések:

Hiba történt a modul működésében