2009. augusztus 26., szerda

Mascarponés-szedres pite


Ezen az oldalon találtam meg a receptet: zamatesillat.blogspot.com Ott áfonyával készítették el, de én szederrel csináltam. Nagyon fini lett. Nem kell sokáig sütni, hogy középen valóban remegős maradjon a tészta, mintha puding lenne. Én a mascarponét Milli natúr vajkrémmel helyettesítettem.


-16,5 dkg simaliszt
-16,5 dkg cukor
-5 tojás
-25 dkg mascarpone vagy Milli natúr vajkrém
-12,5 dkg tejföl
-25 dkg szeder
-vaníliás cukor

A gyümölcsön kívül mindent összekevertem, és egy kivajazott-lisztezett piteformába öntöttem. (Lehetséges a gyümölcsöt is beleforgatni a masszába) Rászórni a gyümölcsöt, majd 45-50 percre a sütőbe tettem. Elég ha csak egy kicsit barnul meg és akkor belül még krémszerű lesz a tészta.

Nincsenek megjegyzések:

Hiba történt a modul működésében