2009. augusztus 13., csütörtök

MÉZES-KÖRTÉS CLAFOUTIS

Stahl konyhája c. tévéműsorban láttam ezt a receptet kb 2 éve, azóta ha körteszezon van, nagy kedvencem ez a francia süti!

Hozzávalók:
75 deka körte
¾ deci méz
10 deka liszt
5 deka + 1 evőkanál cukor
1 + 3 db tojás
2 ½ deci tej
6 deka vaj
Elkészítés:
A meghámozott, 6-6 cikkbe vágott körtét beleteszem egy kivajazott, kilisztezett, ovális sütőformába, majd megcsurgatom a mézzel.
Utána a turmixgépbe teszem a lisztet, az 5 deka cukrot, majd hozzáadok 1 egész tojást és 3 tojássárgáját. A 3 tojásfehérjét félrerakom. Utána beleöntöm a turmixba a tejet és az olvasztott, kihűtött vajat is és az egészet összeturmixolom.
A tojásfehérjéket robotgéppel lágy habbá verem, majd hozzáadom az 1 evőkanál cukrot és tovább verem, hogy a hab kemény legyen.
A turmixolt keveréket kiöntöm egy tálba és óvatosan hozzáforgatom a tojáshabot. ezzel kész is a tészta.
A tésztát ráöntöm a mézes körtére, és a clafoutis-t kb. 30 perc alatt megsütöm a 200 fokra előmelegített sütőben.

2 megjegyzés:

Vitéz Katalin írta...

Már többször megcsináltam, nagyon finom, pillanatok alatt elfogy mindig! Most kipróbáltam meggyel, így is fincsi lett!Méz helyett barna cukorral szórtam meg a meggyet és a tetejére még került egy kis porcukros, fahéjas darált dió is:)

Unknown írta...

Köszönöm a tippet, én is ki fogom próbálni meggyel! :o))