2011. szeptember 19., hétfő

Kefires meggyes süti

Joggal mondhatja mindenki, hogy ilyen egszerű sütit, amit tömegével lehet találni a neten miért teszek fel? Azért mert nemrégen vásároltam egy tupperes szilikon formát és ezáltal ez az egyszerű süti máris egy kis elegáns "tortává" alakult. Korábban hiába forgattam lisztbe a meggyet, mégis lement az aljára. Most is lemegy, viszont amikor kifordítjuk megfordul és így fent lesz a meggy. Ezen kívül a szilikon forma a háziasszonyok nagy kedvencévé válik ha valaki elkezdi használni, mert nem kell kikenni semmivel, se papírt beletenni és a tisztítása is könnyű (mosogatógépben mosható).
Mindenkinek ajánlom aki gyors, egyszerű és mutatós sütit akar készíteni!

Hozzávalók:
1 pohár kefir
fél (kefires) pohár olaj
2 tojás
6 evőkanál cukor (én a dupláját tettem és így lett finom édes)
12 evőkanál liszt
1 cs. sütőpor
1 üveg meggy
1 cs. vaníliás cukor
(aki szereti ki fahéj, reszelt citromhéj)

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kefirt, az olajat, vaníliás cukrot (esetleg fahéjat, citromhéja). Ezzel is elkeverjük majd még hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül belekeverjük a meggyet és beleöntjük a formába. 180 fokos sütőben kb 45 perc alatt sütjük meg.



Nincsenek megjegyzések: