2010. március 8., hétfő

Óvári sertésborda


Ez a recept a neten sok helyen fellelhető. Azért tettem fel mégis a blogra, mert nagyon finom, hátha valaki kedvet kap hozzá! Én karácsonykor készítettem el.

A sertésbordát kiklopfoljuk, sózzuk, és serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük majd félrerakjuk. A megtisztított gombafejeket felszeleteljük, és a serpenyőben amiben a hús sült, hirtelen megpirítjuk. Pirítás közben fűszerezzük sóval, őrölt borssal. Ha ez elkészült, a megsütött sertéshúst egy hőálló tálra rakjuk, ráterítjük a sonkát, majd ráhalmozzuk a pirított gombát, és megszórjuk a tetejét (bőségesen) reszelt sajttal. Ezután a sajtot rápirítjuk az ételünkre. (ehhez a legmegfelelőbb a grilles mikró, vagy az elektromos sütő). Köretként párolt rizst vagy krumplipürét adhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Hiba történt a modul működésében