2010. április 15., csütörtök

Barátnőim receptjei - Tepsiben sült burgonya bazsalikommal és Csirkemell mozzarellával

Tepsiben sült burgonya bazsalikommal

Fantasztikusan finom ez a krumpli, ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki!


A burgonyát kockára vágjuk, megmossuk. Kb. egy háromliteres tál legyen tele, mert nagyon összesül. (Ez az adag 4-5 személynek lesz elegendő.)
Teflon tepsibe kb. 1 dl étolajat öntünk.
Beleöntjük a tepsibe a felaprított krumplit, 4-5 gerezd fokhagymát vágunk rá, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk bazsalikommal.
Ráöntünk 1 dl vizet, letakarjuk fóliával és betesszük a sütőbe.
Kb. 20 percig letakarva hagyjuk, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük kb. 1-1 és fél óra alatt. Egyszer kétszer meg is keverhetjük, hogy egyenletesen piruljon. (Villanytűzhelyben tovább kell sütni.)

Csirkemell mozzarellával

Hozzávalók: 4 csirkemellfilé
só, bors
3 evőkanál étolaj
4 közepes nagyságú paradicsom
250 g mozzarella
kevés fűszerpaprika
Elkészítés:
A csirkemellfilét folyó, hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk, majd sót és borsot szórunk rá.
Tűzálló serpenyőben felforrósított étolajban kb. 10 perc alatt megsütjük a filék mindkét oldalát.
A paradicsomot megmossuk, letöröljük, a szárvéget eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A mozzarellát nem túl vastag szeletekre vágjuk.
A megsült csirkemellfilére felváltva paradicsom- és mozzarellaszeleteket teszünk. Sózzuk, borsozzuk, kevés paprikát szórunk rá. Majd sütőben, előmelegített grill alatt 5-10 perc alatt átsütjük.

Nincsenek megjegyzések: