2010. április 15., csütörtök

Barátnőim receptjei - 4. Minestrone leves

Kosik Szilvia kolléganőm olaszos receptjét szeretném most közzétenni.

Minestrone leves

Hozzávalók: 200 g sárgarépa

300 g burgonya

100 g zeller

100 g zöldbab

1 fej hagyma

75 g húsos szalonna

2 evőkanál olívaolaj

1 liter húsleves

100 g zöldborsó

50 g levestészta

2 szál petrezselyem

Paprika

40 g frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítése:

1. A sárgarépát meghámozzuk, lemossuk és lecsöpögtetjük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, leöblítjük majd mindkettőt kis kockákra vágjuk.

2. A zöldbabot is megmossuk, lecsöpögtetjük és darabokra vágjuk. A hagymát is felaprítjuk. A szalonnát apróra kockázzuk.

3. Egy fazékban felforrósítjuk az olívaolajat, a szalonna- és hagymakockákat keverés mellett megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a sárgarépát, burgonyát, zellert, zöldbabot, majd a szalonnás hagymával együtt átpároljuk.

4. Felöntjük a levessel (természetesen lehet húsleves kockából is) felforraljuk és lefedve 10-12 percig főzzük. Ezután beletesszük a zöldborsót, a tésztát, keverés közben újra forrásba hozzuk, majd lefedve még 5-7 percig főzzük.

5. A levesbe szórjuk a zöldpetrezselymet, majd felfűszerezzük, sóval, paprikával ízesítjük. Parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Hiba történt a modul működésében