2009. június 16., kedd

Csokis-mézes torta



A kislányommal az egyik kedvenc sütink. Gyorsan megy az előkészítése, csak sokáig sül, de érdemes kivárn!

Tészta:

28 dkg barnacukor
22 dkg puha margarin
2 tojás
15 dkg méz
18 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál kakaó
11 dkg olvasztott csoki

A hozzávalókat összekeverjük kézimixerrel majd hozzáöntünk 2,5 dl forró vizet és ezzel is elkeverjük.
180 fokon 24 cm-es alul sütőpapírral kibélelt tortaformába 1,5 órát sütjük, de az utolsó félórában le kell takarni fóliával, hogy ne égjen meg a teteje miközben a közepe még sül.

Csokimáz:
4 evőkanál víz
15 dkg méz
18 dkg csoki
2 evőkanál porcukor

A vizet felforraljuk beletesszük a mézet, majd amikor felforrt levesszük a tűzről.
Ekkor beletesszük a csokit és amikor felolvadt, akkor az átszitált porcukrot is hozzáadjuk kis adagokba.

Nincsenek megjegyzések:

Hiba történt a modul működésében