2009. június 24., szerda

Pudingos-meggyes pite

yesHozzávalók:
A tésztához:
45 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
fél mokkáskanál só,
12 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
25 dkg sütőmargarin,
2 tojás,
1 evőkanál tejföl.

Töltelékhez:
8 dl meggylé,
5 evőkanál cukor,
2 csomag vaníliás pudingpor (főzős),
fahéj,
1 l magozott, lecsepegtetett meggy.

A tetejére: 1 tojás. A tepsi kenéséhez: olaj vagy sütőmargarin.

A töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből (lehet a befőtt leve, lehet dobozos gyümölcslé is, én a kettőt szoktam vegyesen) a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggyet. Félretesszük hűlni.

A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt (akkor jó, ha nem ragad a kezünkre, szépen összeáll a tészta). Jól összedolgozzuk, két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket. A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem fog kifolyni. Rákenjük a meggyes masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 60 percig sütjük.
Csak akkor szeljük fel, ha kihűlt, mert addigra szépen összeáll a pudingtól a krém a belsejében.

1 megjegyzés:

Renáta Büki-Vilics írta...

Megkérdezhetem hogy mekkora a tepsi mérete? :)

Hiba történt a modul működésében